מטבח כפרי נחשב לדעת רבים כאופציה מושלמת אשר ביכולתה להפיח חיים במרחב הביתי שלנו.
עצם השימוש בחומרי גלם טבעיים על טהרת האלמנטים "הכפריים" משדרים תחושת חמימות ואינטימיות, בשילוב עם קסם ייחודי, כזה שהופך את חווית הבישול או הסעודה המשותפת במטבח למיוחדת במינה.
אולם, מה עושים לאור ההיצע הגדול הקיים בחנויות המטבחים או ברשת, כזה שעשוי לעיתים דווקא לעשות את הפעולה ההפוכה ולעורר בנו תחושות בלבול?
על מנת לעשות לכם מעט סדר בבלאגן, קבלו מספר טיפים שעתידים לסייע לכם לבחור את השיש מתאים
עבור המטבח הכפרי?
סוג האבן – ישנן מספר אפשרויות לסוג האבן אשר תתאים לשיש, לרבות אבנים טבעיות
(גרניט, חברון או אבן צפחה) המציעות מראה אותנטי ומשדרות יוקרה, כמו גם אבנים סינתטיות, כדוגמת אבן קיסר או קוריאן, אותן ניתן למצוא במגוון רחב של צבעים וגוונים.
בנוסף, אבנים אלו ניחנות בתחזוקה קלה לניקיון ועמידות גבוהה למשך שנים ארוכות.
עובי: העובי הסטנדרטי למשטחי שיש הינו 2 ס"מ.
עם זאת, במידה והינכם מעוניינים בשיש שיתפוס נפח משמעותי יותר במטבח לטובת מראה מרשים ועמידות גבוהה יותר, ניתן לבחור גם בעובי שבין 4-3 ס"מ.
טקסטורות: ניתן לבחור בין משטח חלק המותאם למטבחים כפריים מודרניים יותר,
שהינו קל יותר לניקוי ותחזוקה, לבין משטח מחוספס שמותאם למטבחים כפריים בסגנון קלאסי המספקים תחושה אותנטית יותר.
צבעים: כאן כבר הסוד העיצובי משחק תפקיד של ממש. האופציות הן למעשה בלתי נגמרות.
ניתן לבחור בצבעי שיש חמים בגוונים בהירים המספקים תחושה של מרחב ואור, דרך גוונים כהים המסייעים ביצירת תחושה של עומק וחמימות. הנועזים שביניכם יוכלו להתחדש בצבעי שיש מיוחדים.
עם זאת, חשוב לעשות זאת בטוב טעם תוך התאמת הצבעים למרחב.
המספר הנוסף: מומלץ לבחור בשיש המותאם לארונות המטבח או מכשירי החשמל שבחלל,
כמו מקרר או תנור.
זכרו כי המטרה היא ליצור סינרגיה עיצובית שתשלב במרחב בהרמוניה ובטבעיות. כדאי גם להתחשב בתאורה נכונה שתוכל להדגיש את יופיו של השיש ותשרה אווירה נעימה במטבח שלכם.
קראו על – חימום תת-רצפתי